Tot el que cal saber sobre la implantació de la factura electrònica

La factura electrònica és una realitat en constant creixement i evolució en molts països arreu del món. A mesura que avancem cap a una economia més digitalitzada, és important entendre els canvis i les implicacions que la implantació de la factura electrònica pot tenir per a les empreses i els professionals.

Tot el que cal saber sobre la implantació de la factura electrònica

1. Què és la factura electrònica?

La factura electrònica és un document digital que reemplaça la factura en paper. Es genera, envia, rep, i arxiva en format electrònic, complint amb les mateixes funcions legals i fiscals que la factura tradicional.

2. Beneficis de la factura electrònica:

 • Reducció de costos: Elimina els costos associats amb el paper, impressió, i enviament físic de les factures.
 • Eficiència: Agilitza el procés de facturació i pagament, reduint els temps de gestió i tramitació.
 • Seguretat: Els sistemes de factura electrònica solen estar encriptats i comptar amb mecanismes de seguretat per protegir la informació.
 • Sostenibilitat: Redueix l'ús de paper i la petjada ecològica associada.

3. Normativa i obligatorietat:

 • En molts països, la factura electrònica ja és obligatòria per a certs tipus d'empreses i transaccions.
 • A Espanya es prepara legislació derivada de la Llei “Crea i Crece 18/2022”, que estableix l'obligatorietat de la factura electrònica entre empreses i professionals.

4. Processos i solucions tecnològiques

 • Hi ha diferents maneres d'implementar la factura electrònica, des de solucions de software especialitzades fins a integracions amb sistemes de gestió empresarial (ERP).
 • La clau és trobar la solució que millor s'adapti a les necessitats i processos de l'empresa, i sense cap mena de dubte a Micrològic tenim programes de gestió que es poden adaptar perfectament al que cada empresa necessiti.

5. Estratègies de transició

 • És recomanable establir una estratègia de transició gradual cap a la factura electrònica per minimitzar els impactes en l'operativa diària.
 • Això pot incloure la formació del personal, l'adaptació de sistemes informàtics, i la comunicació amb clients i proveïdors.

6. Futur de la factura electrònica

 • Es preveu que la factura electrònica continuï guanyant terreny, amb més països adoptant-la com a estàndard i més avanços tecnològics per millorar els processos relacionats amb la facturació. A Espanya en els propers anys passarà a ser obligatòria per a totes les empreses.

En resum, la implantació de la factura electrònica és un procés que ofereix diversos beneficis i oportunitats per a les empreses, però requereix una planificació adequada i el coneixement de la normativa i les solucions tecnològiques disponibles. És un pas cap a la digitalització que pot millorar la eficiència i la competitivitat en el mercat actual, que a Micrològic us podem ajudar a fer.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar