Solucions de CRM per la gestió de la relació amb els clients

Les solucions de CRM per la gestió de la relació amb els clients són cada vegada més importants, perquè ens trobem en un mercat cada vegada més global, amb una gran saturació de l’oferta que dóna més possibilitats d’elecció als clients, i un accés més fàcil i econòmic a la informació, la qual cosa li permet conèixer, amb detall, el que s’ajusta més a les seves necessitats.

Solucions de CRM per la gestió de la relació amb els clients

Una de les principals oportunitats de les petites i mitjanes empreses (pimes), com és el cas de la majoria d’establiments comercials, és la capacitat d’establir relacions més pròximes amb el client, que possibiliten conèixer-los de més a prop i personalitzar la relació. Les pimes es caracteritzen per la flexibilitat a l’hora de respondre les demandes dels clients i les seves necessitats.

Els avantatges competitius de les pimes respecte a les grans corporacions, són el coneixement dels clients, la flexibilitat per poder adaptar-se a les seves necessitats, i la capacitat de respondre ràpidament als seus requeriments.

Per poder utilitzar eficientment aquests avantatges, les pimes comencen a implantar eines tecnològiques que fins fa poc només es podien permetre les grans empreses, ja que requerien grans inversions en tecnologia: solucions per a la gestió de la relació amb els clients que fan possible obtenir la màxima informació sobre els clients amb l’objectiu final d’oferir-los un tracte diferenciat.

Poder aprofundir en el coneixement dels clients i arribar a comprendre el seu comportament, permet identificar els clients potencials, i poder-los oferir exactament el que estan buscant, o el que és el mateix: fidelitzar-los.

Els clients poden ser consumidors finals, dels quals caldria definir-ne el perfil: sexe, edat, estat civil, poder adquisitiu, nivell cultural, localització geogràfica, hàbits de compra i de consum, entre d’altres; però, també poden ser empreses, administracions públiques, associacions, fundacions i altres entitats. En tot cas, siguin d’un grup o de l’altre, és imprescindible determinar qui són, on són, què necessiten, què demanen, en què basen les seves decisions de compra i quines millores, respecte a la competència, esperen rebre!

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar