Sabeu en què consisteix la Llei “Crea i Creix”?

La Llei “Crea i Creix” és una de les principals reformes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, de l’actual Govern, i té com a principal objectiu fomentar el dinamisme del teixit productiu, i donar resposta a les demandes i recomanacions dels diferents organismes internacionals, així com regular alguns aspectes relacionats amb les empreses.

Sabeu en què consisteix la Llei “Crea i Creix”?

Aquests es divideixen en 4 temes:

  • Més facilitat i rapidesa per crear una empresa
  • Mesures per afavorir el creixement de les empreses
  • Mesures per lluitar contra la morositat
  • Reforçar la financiació

Aquesta Llei pretén impulsar la creació d’empreses, i facilitar el seu creixement i expansió, principalment pimes, a les que es posa en el centre d’aquests política econòmica. Les evidències mostren que la millora en el procés de creixement empresarial és essencial per poder augmentar la productivitat, la qualitat del mercat laboral, i la internacionalització, i aquests són pilar fonamentals per incrementar la competitivitat de les empreses i impulsar el creixement econòmic.

Amb aquesta nova Llei es redueix el cost econòmic de la creació d’una nova empresa, i se simplifiquen els tràmits de constitució, de manera que serà que molt més fàcil i ràpid. I una de les principals mesures per aconseguir això és possibilitant que es puguin crear Societats de Responsabilitat Limitada amb un capital social d’1 €, enfront als 3.000 € que feien falta fins ara.

Aquesta Llei vol afavorir el creixement de les empreses simplificant la regulació existent, i eliminant la que no sigui necessària, per tal d’establir procediments més àgils i ràpids.

La normativa també inclou mesures per poder avançar en la lluita contra la morositat en les operacions comercials, ja que s’estén a totes les relacions comercials entre empreses i autònoms l’obligació d’expedir i remetre factures electròniques.

Finalment destacar també que aquesta Llei vol reforçar la financiació, afavorint el creixement d’alternatives empresarials a la financiació bancària, com el crowfunding (financiació participativa), la inversió col·lectiva o el capital risc.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar