Quines característiques ha de tenir un bon pla de màrqueting?

Un bon pla de màrqueting serveix de mapa, indica com arribar del punt o situació actual fins als objectius fixats, per això en aquest post explicarem quines són les característiques més importants que ha de tenir per poder complir realment la seva funció.

Quines característiques ha de tenir un bon pla de màrqueting?

a) Document escrit

  • Aquest punt és important, no n’hi ha prou que estigui a la ment d’algú, ha d’estar pensat pels qui el llegiran, analitzaran, aprovaran o invertiran.

b) Té un contingut sistematitzat i estructurat

  • Cal realitzar una sèrie d’estudis i d’anàlisis, per poder explicar el passat i el present, i junt amb l'anàlisi del mercat, permetre deduir les possibles oportunitats o amenaces futures per l’empresa i les fortaleses i debilitats de la mateixa o dels seus competidors.
  • Indica els objectius de marketing fixats per l’empresa en un període de temps concret.
  • Desenvolupa totes les estratègies a seguir per aconseguir els objectius fixats en el pla.
  • Es detallen els mitjans d’acció, marcats a partir de les estratègies, que permetran aconseguir els objectius.
  • Reflecteix tots costos i també resultats dels plans d’acció i els objectius. Es determinaran les despeses, el benefici i el marge de contribució.

c) Defineix clarament els camps de responsabilitat i els procediments de control

  • És molt important que els objectius siguin mesurables, i per tant, que s’analitzin, que se segueixi el seu compliment o no, i que s’expliquin les possibles desviacions sobre aquests objectius fixats, així com les accions correctores per superar les desviacions observades.

El pla de màrqueting millora la posició competitiva, prepara a l’empresa per poder respondre a l’entorn, i als canvis que es puguin produir, per tant és un element de gestió bàsic, i per fer-lo cal comptar amb els millors programes de gestió, com tots els que tenim a Micrològic, pensats especialment per les necessitats de les petites i mitjanes empreses.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar