Quan serà la factura electrònica obligatòria per a totes les empreses?

La factura electrònica serà obligatòria per a totes les empreses quan hagin passat 12 mesos de la publicació de l’actual Borrador del Projecte de Real Decret, de Creació i Creixement d’empreses, que fa referència a la factura electrònica obligatòria entre empreses i professionals, al Butlletí Oficial de l’Estat.

Quan serà la factura electrònica obligatòria per a totes les empreses?

I durant aquests primers 12 mesos des de l'entrada en vigor d'aquest Reial decret, les empreses que, d'acord amb la disposició final vuitena de la Llei 18/2022, de Creació i Creixement d'empreses, estiguin obligades a emetre factures electròniques en les transaccions amb empresaris i professionals, hauran d'acompanyar les factures electròniques esmentades d'un document en format PDF, que asseguri la seva llegibilitat per a les empreses i professionals per als quals encara no hagi entrat en vigor aquesta obligació de rebre factures electròniques, excepte quan el destinatari de les factures electròniques accepti voluntària i expressament rebre-les en el format original.

Tot això ho expliquem perquè el passat mes de juny es va presentar un Borrador del Reglament Tècnic de la Llei en referència a la factura electrònica, que és un fitxer electrònic que conté tota la informació d’una factura, i que ha d’estar validada per un certificat digital reconegut per l’Agència Tributària, i de manera que ja queda validada fiscal i L, i per tant no hi ha necessitat d’imprimir-la.

El nostre ERP ja permet emetre factures amb aquests requisits tècnics necessaris per a poder treballar amb les administracions públiques i també amb les empreses privades.

Segons dades del Ministeri d’Indústria aquest tipus de factures poden contribuir a estalviar més de 120 milions d’euros cada any, i també a evitar l’ús del paper i evitar la generació de residus, consum de recursos naturals, i també problemes de contaminació.

Per altra banda la factura electrònica augmenta la seguretat, perquè incorpora un sistema de xifratge, ja que es tracta d’un enviament directe de l’emissor i al receptor, i es firma digitalment.

Per tant, per poder garantir la validesa d’aquest tipus de factures cal que es pugi verificar l’autenticitat del seu origen, i també la integritat del seu contingut, i el nostre ERP assegura tots aquests requisits. Si voleu més informació no dubteu a contactar amb nosaltres i us ho explicarem amb detall.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar