La qüestió fiscal a Espanya

La qüestió fiscal a Espanya és un tema rellevant i té un impacte significatiu a la competitivitat del país, ja que sembla que en aquests moments és el segon gran país de la Unió Europea que més grava a les empreses.

La qüestió fiscal a Espanya

Cal tenir en compte que la càrrega impositiva a les empreses és un factor clau per a l'atracció d'inversió estrangera i per a la salut financera de les companyies nacionals. La comparació amb altres països de la Unió Europea, com Estònia, on el model impositiu és més atractiu per a les empreses, ressalta la necessitat d'una revisió i possible reforma al sistema fiscal espanyol per millorar-ne la competitivitat.

La fugida de beneficis cap a paradisos fiscals i països amb tributació més baixa genera conseqüències directes en la recaptació, cosa que posa de manifest la urgència d'abordar aquesta problemàtica. La pèrdua d'ingressos per a Hisenda és significativa i afecta directament la capacitat del país per invertir en infraestructura, serveis públics i altres aspectes fonamentals per al desenvolupament socioeconòmic.

Aquest escenari planteja la necessitat de trobar un equilibri entre la recaptació fiscal i la creació d’un entorn atractiu per a les empreses, fomentant així la inversió, la creació d’ocupació i el creixement econòmic.

La revisió i la possible modificació del sistema impositiu poden ser claus per millorar la competitivitat d'Espanya en el panorama europeu i global, promovent un ambient més propici per al desenvolupament empresarial sense comprometre la recaptació necessària per al funcionament de l'Estat.

Les darreres dades difoses per l'Agència Tributària presenten una caiguda dels ingressos nets per Societats de l'11,1% entre el gener i el setembre del 2023. Una retallada de la recaptació que respon en gran mesura a l'increment extraordinari de les devolucions.

El desafiament és trobar un punt mitjà que permeti atraure inversions, retenir beneficis i, alhora, assegurar una recaptació fiscal que recolzi el benestar i el progrés del país.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar