Coneixeu les novetats del calendari fiscal del 2023?

El calendari fiscal són aquelles dates en què PIMES i autònoms han de complir les obligacions tributàries per part del contribuent, i durant el 2023 aquest calendari ha patit una sèrie de canvis importants que ens sembla interessant ressaltar, per això en aquest post us les volem explicar.

Coneixeu les novetats del calendari fiscal del 2023?

Una primera novetat destacable és que desapareix per a les autoliquidacions del model 303 -Autoliquidació d'IVA- corresponents a l'exercici 2023 i següents, la presentació a través del formulari web, que permet imprimir el model per presentar-lo en paper “pre declaració”. De totes maneres, i només per als contribuents que fins ara han pogut utilitzar la pre declaració, es podrà obtenir i imprimir un document d'ingrés que permetrà fer el pagament en una entitat col·laboradora.

També desapareix el model 777 “Declaracions-liquidacions extemporànies i complementàries. Document d'ingrés o devolució” utilitzat per presentar declaracions extemporànies d’exercicis per als quals no existia model de declaració en euros. S'estableix l'obligació d'utilitzar els models en euros a partir de l'1 de gener del 2002.

S'aprova el model 179, Declaració informativa anual de la cessió d'ús d'habitatges amb fins turístics, que haurà de presentar-se amb periodicitat anual pels obligats a declarar. També ds modifica el termini de presentació, que passa de trimestral a anual. El termini de presentació del model 179 serà el comprès entre l'1 i el 31 de gener de cada any, en relació amb la informació i les operacions que corresponguin a l'any natural immediat anterior.

El nou termini de presentació previst per al model 179 és aplicable, per primera vegada, a les declaracions informatives corresponents a l'exercici 2023, que s'han de presentar el gener de 2024.

En el proper post us explicarem el models que seran presentats per primera vegada durant l’exercici del 2023!

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar