Com gestionar la informació comercial

Gestionar la informació comercial és essencial per l’empresa, per això és molt important disposar d’equipaments tècnics, persones i procediments que li permetin recollir dades, tractar-les i distribuir-les, de manera sistemàtica per tal que esdevinguin una bona font d’informació i constitueixin un referent útil per a la presa de decisions.

Com gestionar la informació comercial

Com a resultat de la seva activitat quotidiana, l’empresa genera un gran volum d’informació: en els estats financers, en els registres de vendes, a les comandes, als inventaris, en les anàlisis de costos, etc. Aquest tipus d’informació es pot aconseguir de manera fàcil i ràpida; per tant, convé gestionar-la correctament.

Una bona gestió de les dades comercials a l’empresa serveix per:

  • Mantenir un actiu molt important per a l’empresa: el coneixement i la informació.
  • Capitalitzar i aprofitar al màxim el coneixement i la informació dels col·laboradors.
  • Agilitzar els processos de recollida i actualització de dades dels clients per part de tot el personal de l’organització.
  • Millorar la productivitat, compartint les dades amb tots els departaments de l’empresa.
  • Ser competitiu, la qual cosa implica disposar de bona informació.

Els avenços tecnològics han fet possible millorar la capacitat d’obtenció i el tractament posterior de la informació gràcies a la utilització de sistemes integrats de gestió ERP (Enterprise Resource Planning) i sistemes de gestió de les relacions amb els clients CRM (Customer Relationship Management).

Aquests tipus d’eines permeten que les empreses i les organitzacions tanquin el cicle de vendes de contactes amb més eficàcia, ja que la comunicació flueix de manera més fàcil entre els proveïdors i els clients i, així, s’automatitzen els cicles de vendes i es redueixen costos.

D’altra banda, si es disposa d’un sistema més intel·ligent i efectiu, com els que oferim a Micrològic, pot contribuir a crear oportunitats com ara les vendes encreuades o identificar la necessitat d’introduir nous productes en el mercat.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar