Com analitzar KPI’s amb SQL Conta

En un negoci tant important és actuar com analitzar, i per fer-ho s’utilitzen ratis o indicadors, que es coneixen com a KPI’s, i en aquest post us volem explicar com analitzar aquests Key Performance Indicators amb el sofware de comptabilitat SQL Conta, i per tant poder veure com està la situació financera de l’empresa.

Com analitzar KPI’s amb SQL Conta

Aquests KPI’s són quocients que proporcionen unitats comptables i financeres de mesura i comparació, i per tant permeten analitzar l'estat actual o passat d'un negoci. Poden comprendre diferents mètriques, però en aquest cas destaquen els ratis de rendibilitat econòmica, de liquiditat, de solvència, o d’eficiència entre d’altres.

Dins del programa de gestió SQL Contra, especialment indicat per la gestió comptable, hi ha un menú que permet calcular els diferents ratis que el mateix sistema pot obtenir de forma ràpida i sense complicacions.

En definitiva aquests ratis són una sèrie d’operacions matemàtiques que s’encarregaran d’interpretar les dades de l’empresa, per tal que s’entengui millor posarem com a exemple el rati que s’encarrega de mesurar el nivell de solvència tècnica que té l’empresa.

Si dins del sistema seleccionen “comprovar” en aquest rati, apareixerà un “Nº”, que serà un número que s’interpretarà amb les observacions que es proporcionen al final del menú. Si el rati és alt, el nivell de solvència per fer front als venciments de les factures és bo, però si en canvi és baix, indicarà que l’empresa pot tenir problemes en el moment de d’afrontar aquests venciments.

Coexisteixen diferents classes de ràtios depenent del que volem conèixer:

  • Rati de liquiditat general
  • Rati de test àcid o liquiditat immediata
  • Rati de disponibilitat o de tresoreria
  • Rati de dies de despeses o dies de tresoreria
  • Rati de solvència i endeutament
  • Rati de rendibilitat

El que està clar és que amb una comptabilitat sanejada i amb un estricte control, les finances de l’empresa poder millorar cada dia per arribar a obtenir els resultats desitjats.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar