A partir d’ara factures electròniques entre empreses

Tal i com ja vam explicar en anteriors posts, la nova Llei “Crea i Creix”, que té com a objectiu afavorir la creació i el creixement de pimes, proposa diferents mesures per fer-ho, i una d’elles és l’obligació d’expedir i remetre factures electròniques entre empreses.

A partir d’ara factures electròniques entre empreses

Aquesta nova promoció de l'ús de la factura electrònica en operacions entre professionals i empresaris, és una mesura per digitalitzar encara més les relacions empresarials, reduir costos de transacció, i facilitar la transparència en les operacions de compra venda mercantils, i també, de lluita contra la morositat a les operacions comercials.

L’obligatorietat de la factura electrònica entre empreses, també garantirà una major traçabilitat i control de pagaments entre aquestes, i permetrà obtenir informació fiable i àgil per conèixer els terminis efectius de pagament, requisit indispensable per poder reduir la morositat de manera eficaç.

Aquesta implantació efectiva de la factura electrònica es vehicularà amb els recursos previstos per a la digitalització de les pimes dins del Pla de Recuperació.

Es tracta d'una mesura clau per poder aturar de manera eficaç la morositat en les operacions comercials. I la primera condició per aconseguir-ho és comptar amb informació fiable sobre els terminis de pagament efectius.

Juntament amb aquesta mesura s'incorporen també incentius per al compliment dels terminis de pagament, incloent-hi com a requisit d'accés a subvencions o mitjançant l'establiment d'una condició penalitzable en l'àmbit de la Llei de contractes del sector públic.

Aquest nova Llei afectarà als empresaris i professionals la facturació anual dels quals sigui superior a vuit milions d'euros, a l'any d'aprovar-se el desplegament reglamentari.

Per a la resta dels empresaris i professionals, aquest article produirà efectes als dos anys d’aprovar-se el desplegament reglamentari.

Des de Micrològic tenim programes de facturació que poden permetre implantar de forma eficient, la factura electrònica a les empreses, facilitant l’adaptació a aquest nou sistema i el compliment de la nova Llei.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar